Tänä päivänä suurempaa ja pienempää luottoa saa halutessaan melko kätevästi ja pikaisesti lukuisista pikavippiyrityksistä. Pikavippien myöntäminen on hyvin usein erittäin tuottavaa liiketoimintaa, sen tähden kaikenlaisia pienlainatuotteita tarjoavia yrityksiä on viime vuosina perustettu suuri määrä. Useat näistä yrityksistä tarjoavat ainoastaan pienehköjä, enintään 1000 euron pienlainoja, mutta on myös lainaajia joiden luottovalikoimaan sisältyy usean tuhannen euron luotot.

Jos mistä rahaa heti tarvitsee esim. taloremonttiin, tai johonkin vastaavaan suhteellisen kalliiseen kohteeseen, on järkevää lainaa ensin kysellä pankista. Monesti pankista voi ottaa luoton kohtuullisella korolla, näin ollen jostain muualta otettuna tällainen muutaman tuhannen euron kulutusluotto voi tulla kuluiltaan kalliimmaksi. Pankin myöntämä lainasumma voi olla vakuudellinen, eli luoton saamiseksi täytyy olla jonkinlainen vakuus. Tällainen vakuus saattaa olla mm. oma asunto-osake.

Luottomarkkinoilla on samoin suuri määrä luottoja, jotka ovat ilman vakuutta. Tällaisen lainan saamiseen saattaa riittää pysyvä asuinpaikka Suomessa, kelpoisuus lainaan ja täysi-ikäisyys. Yleensä silti parinkin tuhannen euron lainasumman ottaminen edellyttää tietyn suuruisia jatkuvia tuloja. Lainafirma normaalisti niin ikään vaatii todisteen säännöllisistä tuloista. Tällainen todiste voi olla esimerkiksi työnantajan todistama palkkatodistus.
rahaa heti
Suomessa on olemassa nykyisin kymmeniä luottojen tarjoamiseen keskittyneitä yhtiöitä, jotka tarjoavat ainoastaan pieniä, usein korkeintaan muutaman mistä rahaa heti suuruisia pikavippejä, joita nimitetään tavallisesti nimityksillä pikalainat, pikavipit tai vipit. Tämänkaltainen pienehkö lainasumma on lähestulkoon aina vakuudeton, ja luoton saamiseen riittää yleensä vakituinen asuminen kotimaassa ja kelpoisuus luottoon. Kelpoisuus luottoon tarkoittaa sitä, ettei asiakkaalla ole maksuhäiriöitä ja hän on hoitanut aikaisemmin raha-asiat nuhteettomasti. Tällainen tavallisesti 50-1000 euron pikalaina on suosittu varsinkin nuorten keskuudessa. Pikalainan saa liukkaasti omalle tililleen, mutta lainan joutuu myös hoitamaan lainafirmalle melko pikaisesti. Pikavipeissä takaisinmaksuaika on usein kahdesta viikosta yhteen kuukauteen ja korkotaso on korkea. Parin sadan euron pikalainasta saattaa joutua maksamaan kuluja lyhyessä takaisinmaksuajassa viitisenkymmentä euroa ellei enemmänkin.

Pikalaina on maltillisesti hinnoiteltua kulutusluottoa paljon hinnakkaampi laina. Pikalainan todellinen vuosikorkoprosentti voi nousta erittäin korkeaksi riippuen pikavippipalvelun lainaehdoista. Jos lainanottaja ei ole varma kykeneekö pikalainan suorittamaan ajoissa lainafirmalle, hänen on järkevää selvittää onko pikalainafirman mistä rahaa heti pienlainan takaisinmaksun suhteen asiallisia. Jos maksuaika pitenee eikä lainaa pysty maksamaan lainafirmalle, luoton korkosumma voi kiivetä tähtitieteellisiin lukemiin. Tällöin pienehkökin lainattu summa saattaa lopulta olla peräti monia tuhansia euroja.

Jos luottoa siis tarvitsee, kannattaa aina kysyä lainaa ensin pankista josta lainasumman voi ottaa melkein aina kohtuulisemmalla korolla ja muilla lainakuluilla kuin muualta. Jos lainarahaa ei kuitenkaan pankista saa, kannattaa vertailla eri lainoittajien luottojen kustannuksia ja ottaa mistä rahaa heti sopiva ratkaisu.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.